今日もあいおわ

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鰻を食べる

土用の丑の日。
こっちに住んでいるとついつい忘れてしまう。1日遅れで、鰻さんをいただきました。
Doyo no Ushinohi. We have a custom to eat eels once or twice a year in summer time in order to fight summer heat exhaustion. Eels are rich in Vitamin A and B which helps induce appetite and prevent heat exhaustion.
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鰻はそんなに好きというわけでもないし1パック10ドルもするので、二人で半分こ。ご飯多めでごまかしました!
温め方は、まず熱湯でうなぎのたれを洗い流し、予熱しておいた油で両面合わせて1分半ほど揚げ焼き。たれは、白ワイン・みりん・醤油・砂糖を煮詰めて適当につくりました。まあまあ柔らかくなったけれど、ちょっと臭みが。。。次に食べる時には、お酒を振りかけて蒸し煮にしてみよう。
I bought pre-cooked eel at a local Korean store. I first washed off sauce by generously pouring a boiling water over both sides of the eel. Then heat about 4 tbs of oil in a frying pan with medium-high heat for one minute. Place eel with skin side up and cook for one minute. Turn and cook skin side for 30 sec. Place the eel on a paper to get rid of excess oil. To make KABAYAKI sauce, put 3tbs of soy sauce, 3tbs of sake or white wine, 3 tbs of Mirin, and 1 tbs of sugar in a sauce pan and cook the sauce until the desired consistency.
毎日暑いですが、夏バテしないように頑張りましょう!
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by mmayfkd | 2015-07-26 09:12